Kompletna analiza polnih hormona (LH, FSH, prolaktin, progesteron, testosteron, estradiol)!

Poliklinika i laboratorija Millenium Medic na Zvezdari!

2.750 DIN

Kupi

4.170 DIN

Vrednost

34%

Popust

1.420 DIN

Vaša Ušteda

Preostalo vreme

79 kupljenih

  • Kupon možete iskoristiti
    do 15.06.2017.
  • Ponuda obuhvata:
    - kompletnu analizu polnih hormona (LH, FSH, prolaktin, progesteron, testosteron, estradiol)
  • Neophodna je najava unapred
  • Jedna osoba može kupiti više kupona
  • Nakon isteka roka kupon nije moguće iskoristiti

Poliklinika i laboratorija Millenium Medic
Čiča Ilijina 6

011/2447-447
011/2448-488
064/1200-720
064/1240-408 

www.milleniummedic.rs

Radno vreme:
od ponedeljka do petka, 08 - 18h
subotom, 08 - 15h
Kompletna analiza polnih hormona (LH, FSH, prolaktin, progesteron, testosteron, estradiol)!

Na vreme uradite analizu polnih hormona, jer hormonski poremećaj može biti za razlog za neplodnost kod žene i kod muškarca.

Ponuda obuhvata:

- kompletnu analizu polnih hormona (LH, FSH, prolaktin, progesteron, testosteron, estradiol)

Hormonski poremećaj može biti razlog za neplodnost i kod muškarca i kod žene. Npr. neplodnost testisa i slaba spermatogeneza kod muškaraca leži u nedostataku FSH ili LH, tako da se može pokušati lečiti hormonskom terapijom. Najznačajniji događaj u reprodukciji je ovulacija, a njeno predviđanje predstavlja osnovu fertilnog perioda.

Na temelju nalaza polnih hormona Vaš ginekolog će vam odrediti da li Vam je potrebna hormonska terapija. Cilj hormonske terapije kod žene je stimulacija i sazrevanje jajne ćelije i prskanje folikula – ovulacija. Redovnim transvaginalim ultrazvučnim pregledom (folikulometrija), moguće je odrediti optimalno vrijeme za polni odnos (što bliže vremenu ovulacije) i mogućnost oplodnje postaje veća.

Analiza polnih hormona (estrogen i progesteron), praćenje LH (luteinizirajući hormon) i vaginalni ultrazvuk u 90-95% slučajeva mogu odrediti dan ovulacije. 

FSH - folikulstimulirajući hormon koji se izlučuje u prednjem režnju hipofize, a u jajniku potiče rast folikula. Pokazuje rezervu jajnika - povišene vrednosti upućuju na iscrpljenost jajnika, a vrednosti veće od 10 IU/L vrlo su verovatno povezane s otežanom sposobnošću začeća.

LH - luteinizirajući hormon koji se u pravilu promatra zajedno s FSH. Ako je povišen, a FSH u granicama normalnih vrednosti, najverovatnije je riječ o poremećaju u sklopu sindroma policističnih jajnika. Istodobno povišeni LH i FSH upućuju na prerano iscrpljenje jajnika.

E2 - estradiol, glavni ženski spolni hormon, kojeg luči folikul jajnika i pokazatelj je njegova rasta i sazrijevanja. Niske vrijednosti uz povišen FSH dodatno potvrđuju dijagnozu preranog iscrpljenja jajnika.

Iako je kod mladih i zdravih žena koje imaju redovnu menstruaciju hormonski status u pravilu uredan, jednostavnost lečenja pojedinih njegovih poremećaja opravdava vađenje krvi i analizu polnih hormona. 

Copyright 2015 Super Cena Web Craft

Pratite nas
Super Cena Google+ Nalog Super Cena Facebook Fan Page Super Cena Twitter