Uvac - Sopoćani - Đurđevi stupovi (2 dana/1 noćenje + autobuski prevoz)!

Termini: 01.05, 12.05, 26.05, 16.06 i 23.06!

3.655 DIN

6.500 DIN

Vrednost

44%

Popust

2.845 DIN

Vaša Ušteda

Preostalo vreme

11 kupljenih

 • Termini putovanja:
  01.05.2018.
  12.05.2018.
  26.05.2018.
  16.06.2018.
  23.06.2018.
 • Ponuda obuhvata:
  - Uvac - Sopoćani - Đurđevi stupovi (2 dana/1 noćenje + autobuski prevoz)
 • Neophodno je javiti se agenciji odmah
  po dobijanju kupona
 • Jedna osoba može kupiti više kupona

Lavli Travel
Budimska 7

011/3290-988

Radno vreme:

od ponedeljka do petka, 09 - 19h
subotom, 10 - 14h
Uvac - Sopoćani - Đurđevi stupovi (2 dana/1 noćenje + autobuski prevoz)!

Specijalni rezervat prirode “ Uvac” je prirodno dobro od izuzetnog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik.  Zahvata površinu od 7453 hektara. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opštine Nova Varoš, dok se 1/3 trećina nalazi na tritoriji opštine Sjenica. Centralnu morfološku celinu rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa dolinama njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova  doline su uklješteni meandri. Rtovi mendra u okolini sela Lopiže imaju relativnu visinu od oko 100m

Ledena pećina je veoma bogata pećinskim nakitom.Po obilju nakita ističu se prve tri dvorane Ledene pećine, deo Četvrte dvorane i Zapadna galerija. Najzastupljenija forma nakita su stubovi. Prostire se između kraja kaala sa stubovima, koji pripada Bezdani, i ulaza (u Ledenu pećinu) u kanjonu Uvca.
Beloglavi sup je naša najveća ptica sa rasponom krila oko 2.80 m I prosečnom težinom  od 7,5-8,5 kg, a može dostići  i 11 težinom.  Više informacija na sajtu www.uvac.org
ĐURĐEVI STUPOVI -Manastir Svetog Đorđa u Rasu, poznatiji kao manastir Đurđevi Stupovi kod Novog Pazara je jedinstven spomenik srpske kulture, duhovnosti i umetnosti. Manastir Đurđevi Stupovi je vezan za dve monumentalne srednjovekovne kule-zvonika, koje su se u prošlosti nalazile na njegovom pročelju. Manastir Đurđevi Stupovi u Rasu je jedan od najstarijih manastira Srbije. Manastir Đurđevi Stupovi dominira sa pošumljenog uzvišenja iznad Novog Pazara i od vajkada je mesto je izuzetne duhovnosti, gde je od 11. do 14. veka bilo sedište srpske srednjovekovne države.
MANASTIR SOPOĆANI, posvećen Svetoj Trojici, podigao je srpski kralj Stefan Uroš I (1243-1276) nedaleko od izvora reke Raške, na 17 kilometara od Novog Pazara. Zadužbina trećeg sina kralja Stefana Prvovenčanog svojom veličinom i lepotom nadmašuje sve do tada izgrađene srpske crkve.Freske manastira Sopoćani su pravo remek-delo umetnosti, što je mnogo godina kasnije Sopoćanima donelo svetsku slavu. Danas je ovo jedan od najznačajnijih srpskih kulturnih spomenika, koji je 1979. godine uvršćen na listu svetske baštine UNESCO.

Program putovanja:

1.DAN- BEOGRAD-ĐURĐEVI STUPOVI-SOPOĆANI-SJENICA
Polazak iz Beograda oko 06:00h sa parkinga kod Sava Centra. Vožnja  preko Gornjeg Milanovca, Kraljeva  uz kraću pauzu radi odmora i osveženja do manastira Đurđevi Stupovi. Obilazak manastira. Nastavak putovanja preko Novog Pazara do manastira Sopoćana. Obilazak manastira.Nakon toga obilazak  Petrove crkve. Nakon obilaska, nastavak putovanja do Sjenice. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
 
2.DAN- SJENICA-UVAC-BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela/apartmana i odlazak na Sjeničko (Uvačko) jezero, gde nas čekaju ljubazni domaćini. Napuštanje autobusa. Odlazak do kampa odakle krećemo vožnju čamcima i posetu Ledene pećine. Splavarenje Uvačkim jezerom u dužini od oko 12-13 km, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica na gnezdima i u letu. Obilazak pećine u dužini od oko 700 metara. Slobodno vreme- fakultativno odlazak do vidikovca Molitva odakle se pruža spektakularni pogled na kanjon Uvca- Po povratku slobodno vreme za odmor, šetnju, ručak u prirodi. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (sir, kajmak, paprika u pavlaci, sudžuk, med...). Polazak u popodnevnim satima. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

Aranžman obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
• smeštaj u izabranom objektu ( hotelu  ili apartmanima i sobama) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi noćenja sa doručkom.
• turistički pratilac puta za sve vreme izleta
• Obilaske prema programu
• Troškovi organizacije putovanja
Aranžman ne obuhvata:
• vožnju čamcima  i ulaznicu za pećinu 1.250,00 po osobi
• ručak u prirodi 600,00 dinara
• fakultativni odlazak na vidikovac 700,00 dinara
• dolata za 1/1 sobu 1000.00 dinara
• Individualne troškove
Mogući načini plaćanja :
• prilikom rezervacije
 
Hoteli sa kojima sarađujemo:
Hotel Borovi-http www.hotelborovi.com Hotel Borići se nalazi u mirnom okruženju, na ivici borove šume. U ponudi ima otvoreni bazen i restoran, a sve sobe sadrže flat-screen TV sa kablovskim kanalima, mali frižider i sopstveno kupatilo.Enterijere krasi dekor sa drvenom tematikom, a spoljašnost objekta je nalik na planinske vrhove. Hotel raspolaže velikom terasom gde možete uživati u pićima naručenim u baru. Elegantan restoran poseduje kamin.Hotelska ponuda obuhvata besplatan parking, recepciju koja radi non-stop i konferencijsku salu sa multimedijalnom opremom. U okviru objekta su takođe na raspolaganju tereni za fudbal, odbojku i košarku.
Hotel Lane- http://hotel-lane.rs/ Hotel “Lane” se nalazi u samom centru grada. Odlikuju prijatna atmosfera i udobnost ambijenta. Garni hotel “Lane” je kategorizovan i ima tri zvezdice. Gostima su na raspolaganju dva apartmana i osamnaest soba, opremljenih da ispune vaše želje i potrebe. Sobe su opremljene telefonom, kablovskom televizijom, besplatnim wi-fi, room servisom i mini barom. Za sve goste obezbeđen je parking prostor, kao i podzemna garaža. U sklopu hotela posluje restoran nacionalne kuhinje.
PRIVATNI SMEŠTAJ-APARTMANI/VANILA - http://www.vanillasjenica.rs/ Apartmani Vanilla zvanično su počeli sa radom u martu 2016. godine. Međutim, priča o ovom ugostiteljskom objektu ima dugu istoriju. U ponudi ima 30 mesta, u 9 moderno opremljenih soba. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Odlika  soba je prijatan ambijent, a sobe su opremljene TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi. Gostima je na raspolaganju i room service.

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

Copyright 2015 Super Cena Web Craft

Pratite nas
Super Cena Google+ Nalog Super Cena Facebook Fan Page Super Cena Twitter