Подели


POPUSTI, AKCIJE, KUPONI -- BEZ PLAĆANJA UNAPRED -- ODŠTAMPAJTE BESPLATAN KUPON, PLATITE NA LICU MESTA I OSTVARITE POPUST...

*Sve rezervisane kupone možete preuzeti na vašem profilu, klikom na vaše ime i prezime, u delu "Moji kuponi"

  • Papa test -  Ginekološki paket: Pregled ginekologa, kolposkopija, ginekološki ultrazvuk, PAPA, VS, izveštaj lekara

Papa test - Ginekološki paket: Pregled ginekologa, kolposkopija, ginekološki ultrazvuk, PAPA, VS, izveštaj lekara


Stara cena: 8500,00 din

Cena: 2000,00 din

Ušteda: 6500,00 din

Podelite ovu ponudu:

*Preuzmite besplatan kupon! Jer samo uz besplatan kupon ostvarujete navedeni popust.
*Ponudu plaćaš na licu mesta (salonu, klinici, laboratoriji, itd...)


*Uputstvo
Preuzmite besplatan kupon sa vašeg naloga

Opis ponude


Osnovni ginekološki paket: Pregled ginekologa, kolposkopija, ginekološki ultrazvuk, PAPA, VS, izveštaj lekara! 2000 dinara

 

OSNOVNI GINEKOLOŠKI PAKET OBUHVATA:

- Pregled lekara specijaliste ginekologa

- Ginekološki ultrazvuk

- Papanicolau test sa VS

- Kolposkopija

- Izveštaj lekara specijaliste sa daljim preporukama 

Sastavni deo života svake žene treba da bude briga o sopstvenom zdravlju i njegovom očuvanju. Pod tim, u prvom redu, treba obratiti pažnju na reproduktivno zdravlje, a poseta i konsultacija sa ginekologom je najbolji način da se to i postigne. Nikada nije na odmet napomenuti da se najveći broj bolesti koje se otkriju u ranoj fazi, na redovnom pregledu, može uspešno lečiti i izlečiti.

Ginekološki pregled je skup dijagnostičkih procedura pomoću kojih se utvrđuje zdravlje ženskog genitalnog trakta počev od 16-te godine života (tj. posle prvih seksualnih odnosa) do 70-te godine i kasnije po potrebi. Na osnovu dobijenih podataka donosi se zaključak o trenutnom zdravstvenom stanju genitalnog trakta žene, ali je pregled kompletno završen tek po dobijanju rezultata papanikolau brisa i brisa vaginalnog sekreta.

Ginekološki ultrazvuk je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda odnosno ultrazvučni pregled ženskih reproduktivnih organa, materice i jajnika. Ginekološki ultrazvuk je neophodno izvršiti jednom godišnje u okviru redovnih ginekoloških pregleda, tj. kod žena koje nemaju nikakve tegobe.

Kolposkopija je metoda posmatranja vagine, i vrata materice uz pomoć kolposkopa - specijalno konstruisanog pokretnog mikroskopa uz uvećanje od 6 - 40 (najčešće 12) puta. Tačnost ove metode leži između 60 - 85%, u kombinaciji s citologijom (PAPA test) 98 - 99%. Kolposkopija je izvanredna dijagnostička dopuna citologiji. Omogućava pouzdanu procenu lokalizacije i proširenosti patološke epitelne lezije, i ciljanu biopsiju iz suspektnog područja.

Oprema koja se koristi u radu je sertifikovana, inovativna i prilagođena za rad kako bi naši lekari na najbrži, najsigurniji i najprecizniji način utvrdili dijagnozu.

Poliklinika Gracia Medika je svojom lokacijom u Centru grada, lako dostupna iz svih delova grada. 

Primenom najsavremenijih tehnologija i najviših medicinskih standarda, Poliklinika Gracia Medika doprinosi Vašem zdravijem životu, a kroz svoje odgovorno poslovanje i kvalitetnijoj brizi o pacijentima.

 

Papanikolau test, PAP test PAPA test, je jednostavna i bezbolna metoda ispitivanja ćelija u uzetom materijalu, sa prednje i zadnje usne i kanala grlića materice. Od uzetog uzorka se pravi citološki razmaz koji se fiksira na mikroskopskoj pločici i boji po metodi Papanikolau. Posle bojenja vrši se mikroskopska analiza morfoloških osobina ćelija u toku koje se mogu otkriti znaci zapaljenja grlića, uzročnici infekcije, dobroćudne i zloćudne ćelije i druge patohistološke promene. Papanikolau test je metoda dopunskog ispitivanja u okviru ginekološkog pregleda koja ima za cilj rano otkrivanje prekanceroznih i kanceroznih promena ćelija grlića materice, koje prethode karcinomu… „Od uvođenja Papanikolau testa, stopa javljanja raka grlića maternice je opala za oko 70 posto, a životi milioni žena su produženi“.

Ocene koje se daju nakon obavljenog Papanikolau testa su PAPA I, II, III, IV i V. Označavaju se rimskim brojevima i svaka ima značenje. I i II su zadovoljavajući rezultati, dok ostali zahtevaju terapiju.

Kolposkopski pregled i PAPA test treba raditi na 6 meseci, a obavezno jedanput godišnje.Smatra se da bi se tako smrtnost od raka grlića materice smanjila za 90%.

Citološki nalaz po Papanikolau deli se u 5 grupa ( 1954g)

 

Prva grupa ( PAPA I ) – znači da je nalaz u potpunosti dobar. Veoma mali broj žena može da ima ovakve rezultate.

Druga grupa ( PAPA II ) – i ovaj rezultat je sasvim zadovoljavajući. Znači da imate određene zapaljenske promene, ali nije ništa alarmantno ili zabrinjavajuće. Većina žena, koja nema oboljenje dobije ovakav rezultat na PAPA testu.

Treća grupa ( PAPA III ) – ovaj rezultat znači da su se pojavile neželjene, nezrele ćelije, ali nisu u potpunosti zauzele, takozvano epitelsko tkivo koje se nalazi i u vagini. Ako su vam rezultati PAPA testa PAPA III znači da su ove neželjene ćelije zauzele manje od jedne trećine epitelskog tkiva. Doktor će odrediti terapiju, ali nemojte da vas rezultati zaplaše jer ne mora da znači da ste u nekoj drastičnoj opasnosti. Četvrta grupa ( PAPA IV ) – četvrta grupa znači da su nezrele ćelije zauzele više od jedne trećine epitela i ginekolog bi ovde trebao da reaguje sa adekvatnom terapijom.

Peta grupa ( PAPA V ) – ovi rezultati već znače da imate u sebi maligne ćelije.

Nije ništa neobično da Papa test izazove malu količinu krvarenja. Procedura uzimanja papa brisa podrazumeva uklanjanje ćelija sa osetljive sluzokože grlića malom četkicom i plastičnom lopaticom. Ova vrsta krvarenja ne uzorkuje nikakva oštećenja i sama se zaustavlja. Međutim, ako je krvarenje uzrokovano uzimanjem pap brisa, krvarenje treba da bude blago i da brzo prođe. U suprotnom, potrebna su dodatna ispitivanja.

Pravila i uslovi korišćenja vaučera


> Kupon se dostavlja e-mailom. Sve rezervisane besplatne kupone možete videti i na vašem profilu, klikom na vaše ime i prezime, u delu "Moji kuponi"

Vaučer važi za jednu osobu

> Jedna osoba može preuzeti više vaučera

> Ponuda obuhvata: Osnovni ginekološki paket: Pregled ginekologa, kolposkopija, ginekološki ultrazvuk, PAPA, VS, izveštaj lekara!

> Radno vreme: ponedeljak - petak od 8h do 21h, subotom od 9h do 15h

> Sa sobom poneti vaučer

Detalji o firmi


Gracia Medika

Koče Popovića 7,

U okviru Poliklinike Gracia Medika u mogućnosti smo da pacijentima ponudimo konsultacije i preglede lekara svih specijalnosti uz ekspertske preglede poznatih profesora sa Medicinskog fakulteta, kao i lekara iz renomiranih bolnica (Narodni front, VMA, Klinički centar, GAK i drugih) uz angažovanje profesionalnog medicinskog osoblja za razlicite vrste medicinskih usluga. Poliklinika Gracia Medika je specijalizovana u oblastima Opšte i Estetske hirurgije, Ginekologije, Fizijatrije, kao i u Oftalmologiji i svim granama Interne medicine(Kardiologija, Endokrinologija, Gastroenterologija, Pulmologija, Nefrologija…).

SVE PONUDE OVOG PONUĐAČA

Slične ponude


www.super-cena.rs
ponuda@super-cena.rs
066 54 20 809
Pon-sub: 09:00 do 17:00 časova
PIB: 109566610
 © 2013 super-cena.rs
 

Newsletter

Prijavite se za najpovoljnije i najnovije ponude!


POPUSTI, AKCIJE, KUPONI -- BEZ PLAĆANJA UNAPRED -- ODŠTAMPAJTE BESPLATAN KUPON, PLATITE NA LICU MESTA I OSTVARITE POPUST...


Super Cena.rs je portal za grupnu kupovinu koji vam omogućava kupovinu proizvoda i usluga po veoma sniženim cenama.Ovaj portal štedi vaš novac i vreme, tako što vam omogućavamo da najbolje ponude po super ceni brzo i lako stignu do vas....

Portal Super-Cena.rs funkcioniše po principu grupne kupovine, gde mi za vas ugovaramo uslugu ili proizvod po super ceni sa popustom od 40% do 90%. Na vama je da sledite nekoliko koraka, kako bi uživali u ovim popustima koje smo mi obezbedili samo za vas.....